Ρύσεις και Στεγανοποίηση Ταράτσας Πολυκατοικίας

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Με την εξωτερική θερμομόνωση το κτήριο σας θα είναι προστατευμένο από ακραία καιρικά φαινόμενα, κάθε εποχή εξοικονομώντας ενέργεια και δημιουργώντας άνεση.

Γρήγορη απόσβεση

Το αρχικό χαμηλό κόστος κάνει δυνατή τη γρήγορη απόσβεση της στεγανοποίησης μέσω της μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας για την ψύξη ή θέρμανση του χώρου

Προστασία από την υγρασία

Η στεγανοποίηση της ταράτσας σας με ασφαλτόπανο σας απαλλάσσει από την υγρασία απόλυτα και αξιόπιστα.

Ελαστομερείς μεμβράνες

Η φυσική αυτή ιδιότητα του υλικού, κάνει τις μεμβράνες ανθεκτικές στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του έτους.

Αντοχή στον χρόνο

Η πλήρης προσκόλληση των μεμβρανών στο υπόστρωμα εγγυάται την ορθή λειτουργία τους σε μεγάλο βάθος χρόνου.

I. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Λεπτομερής καθαρισμός ολόκληρης της επιφάνειας, εξομάλυνση αυτής, ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων και επισκευή ό,που απαιτείται με ρυτίνη και τσιμεντοκονίαμα.

ΑΣΦΑΛΤΙΚΟ ΒΕΡΝΙΚI

Μετά το πέρας 36 ωρών και άνω, εκτός υψηλών θερμοκρασιών, γίνεται επάλειψη της ταράτσας με ασφαλτικό υλικό (Esha Roofcoat No 10 ή Eshalac 50S) με κατανάλωση 0,4-0,5 kgr/m2 σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλτικό primer και θερμή ασφαλτόκολλα σε κατανάλωση 1,5kgr/m2. Το συγκεκριμένο βερνίκι αυξάνει στο μέγιστο βαθμό την πρόσφυση της ασφαλιστικής μεμβράνης στο υπόστρωμα και συντελεί στην αποφυγή της αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

 • Μετά την ξήρανση του ασφαλτικού υλικού η επιφάνεια είναι έτοιμη για την εφαρμογή των στεγανωτικών μεμβρανών.
 • Άνοιγμα του ρολλού στη θέση που πρόκειται να εφαρμοσθεί και ξανατύλιγμα της μεμβράνης σε ρολό για την εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η τοποθέτηση του ρολλού στη σωστή θέση ανάλογα με τις ρύσεις και τις μεμβράνες που έχουν ήδη τοποθετηθεί.
 • Συγκόλληση της μεμβράνης στο υπόστρωμα με τη χρήση κατάλληλου φλόγιστρου. Οι μεμβράνες συγκολλιούνται η μια παράλληλα με την άλλη με τρόπο που εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη ροή του νερού.
 • Η συγκόλληση στην υπόλοιπη επιφάνεια θα γίνεται μερικώς και επιλεκτικά για την αποφυγή ανεμοϋφαρπαγής , για τη σωστή λειτουργία του εξαερισμού και για διευκόλυνση της συστολής-διαστολής της ασφαλτικής μεμβράνης λόγω των μεγάλων αλλαγών της θερμοκρασίας.
 • Η επικάλυψη των φύλλων μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8cm κατά μήκος του ρολλού και τουλάχιστον 12cm στα άκρα του. Οι επικαλύψεις των μεμβρανών κατά τη συγκόλληση πιέζονται ελαφρά, έως ότου το τήγμα του υλικού να εμφανιστεί στο σημείο της ένωσης, γεγονός ενδεικτικό της στεγανής συγκόλλησης των μεμβρανών.
 • Οι ενώσεις εξομαλύνονται με τη χρήση κατάλληλης καμπύλης σπάτουλας ή μυστριού και γίνεται ειδικό μερεμέτισμα σε ηλιακούς, αναμονές και υδροροές. Όταν προβλέπεται εφαρμογή δύο ή περισσοτέρων στεγανωτικών στρώσεων, η δεύτερη στρώση τοποθετείται κατά την ίδια κατεύθυνση με τη πρώτη αλλά με παράλληλη μετατόπιση κατά περίπου 50cm, έτσι ώστε οι επικαλύψεις των φύλλων της πρώτης στρώσης να βρίσκονται στο μέσον των φύλλων της δεύτερης.
 • Σε περίπτωση ελεύθερης τοποθέτησης της στεγάνωσης (χωρίς συγκόλληση στο υπόστρωμα), θα πρέπει να προβλέπεται ικανού βάρους προστατευτική στρώση για να εξαλείφεται ο κίδυνος υφαρπαγής της μεμβράνης λόγω της ταχύτητας του αέρα. Η μεμβράνη PALLADIEN είναι ιδανική και για στεγανώσεις με μηχανική στερέωση. • Τοποθέτηση αεραγωγών για την εξάχνωση των υδρατμών.

ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΜΑΣΤΙΧΗ

Ενίσχυση της μόνωσης με εφαρμογή ελαστοπλαστικού ασφαλτικού υλικού σφραγίσεως ή ελαστικού σοβά αδιάβροχου σε όλα τα ευαίσθητα σημεία. Σφράγιση με ελαστομερή μαστίχη όλης της περιφέρειας στο σημείο όπου η άκρη της μεμβράνης συναντά το στηθαίο ή το τοιχίο και κάρφωμα με τσιμεντόκαρφα. Με αυτή τη μέθοδο ουσιαστικά μηδενίζονται οι πιθανότητες αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια παρ’ όλη την καταπόνηση που υφίσταται η μεμβράνη. Είναι υλικό μεγάλης ελαστικότητας, έχει μέγιστη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (-20 C ~ 90 C) και είναι μαύρου χρώματος.

II. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Μετά τη στεγανοποίηση ακολουθεί τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού (εξιλασμένη πολυστερίνη πάχους 5cm) και στη συνέχεια τοποθετείται σε όλη την επιφάνεια γεωύφασμα 250gr/m2 και ακολουθεί τελική στρώση, κατόπιν επιλογής, ποταμίσιου χαλικιού ή ταρατσόπλακας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 • Η στεγανοποίηση δωμάτων προσφέρει 100% προστασία από την υγρασία που προέρχεται από τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες.
 • Στην περίπτωση που εφαρμόζεται και θερμομόνωση μειώνονται σε αποτελεσματικό βαθμό οι συνέπειες των λοιπών κλιματολογικών επιδράσεων
  (ζέστης, κρύου, παγωνιάς) από το εξωτερικό στο εσωτερικό του χώρου.
 • Οι συστολές και διαστολές της μονωμένης επιφάνειας ακολουθούνται πλήρως χάρη στα ελαστομερή υλικά.
 • Έχει απόλυτη πρόσφυση σε όλα τα δομικά υλικά.
 • Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής της μπορεί να αποσβεστεί πλήρως χάρη στη μακροβιότητα της.
 • Προσφέρει οικονομία έως και 40% στην κατανάλωση ενέργειας.

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ

 1. Γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τα πιο εξελιγμένα της αγοράς και πάντοτε αυτά που έχουν συμφωνηθεί και αναγράφονται στα έντυπα της προσφοράς μας.
 2. Γιατί πάντοτε αναγράφονται οι πιστοποιήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών που χρησιμοποιούμε. Κατά αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να μπορεί να ελέγχει και να συγκρίνει επιλέγοντας την καλύτερη ποιότητα.
 3. Γιατί οι τεχνικοί που επισκέπτονται το χώρο σας είναι όλοι πτυχιούχοι. Έτσι σε κάθε περίπτωση σας δίνουν τις καλύτερες τεχνικές λύσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις συνεχείς τεχνικές παρατηρήσεις προς τα συνεργεία μας προδιαγράφουν την υψηλή και εγγυημένη ποιότητα στα έργα μας.
 4. Γιατί αμείβουμε ικανοποιητικά το προσωπικό μας με αποτέλεσμα να εκτελεί σωστά και επιμελημένα τις εργασίες των πελατών της.
 5. Γιατί η εγγύηση που δίνει η εταιρεία ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ είναι πραγματική και έχει υπόσταση, σε αντίθεση με πολλές εταιρείες οι οποίες όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τις εγγυήσεις που δίνουν αλλά και σε ορισμένα χρόνια παύουν να υπάρχουν σαν εταιρείες.
 6. Γιατί κρατάμε χαμηλά τις τιμές λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών.
 7. Γιατί μας έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες πελάτες μέχρι τώρα και συνεχίζουν ακόμα να μας προτιμούν, να μας συστήνουν και να μας ευχαριστούν για την άριστη συνεργασία.